اگر تا بحال قصد سفر به خارج از کشور را داشتهاید حتما اسم روادید به گوشتان خورده است. اما روادید چیست و چه تفاوتی با گذرنامه دارد را در ادامه خواهید خواند با هایپرشیا همراه باشید.
در بسیاری از کشور ها قوانینی برای ورود مسافر به کشورشان دارند که یکی از آنها اخذ روادید کشورشان توسط مسافر است. روادید یا همان ویزا سندی است که به شما اجازه ورود به یک کشور را میدهد. برای انکه بتوانید به صورت قانونی وارد یک کشور شوید میبایست روادید کشور مورد نظر را توسط سفارت آن کشور دریافت نمایید.
روادید معمولا به گذرنامه منگنه و یا به صورت برگه جدا به مسافر داده میشود. اما قضیه به این آسانیها نبوده و شما برای دریافت روادید یک کشور میبایست مدارکی را فراهم و قوانینی را اجرا نمایید. این مدارک و قوانین معمولا برای هر کشور متفاوت بوده و اطلاعات این چنینی را می بایست از سفارت آن کشور دریافت نمایید.
تا به اینجا متوجه شدیم روادید چیست و چگونه میتوان آن را اخذ نمود اما تفاوت بین روادید و گذرنامه در چیست را در ادامه خواهید خواند. گذرنامه مدرکی است که معمولا دولتها به شهروندهای خود اعطا کرده و در آن اطلاعات هویتی مسافر درج میشود. اما روادید سندی است که اجازه ورود مسافر را به یک کشور مشخص نشان میدهد.
جالب است بدانید که برخی از کشورها نیازی به اخذ روادید نداشته و فقط تهیه بلیط هواپیما یا... کفایت میکند. این قانون برای ایرانیان نیز مستثنا نبوده و ایرانیان میتوانند بدون نیاز به اخذ روادید برخی کشورها، به این کشورها که لیست آن در زیر آمده است سفر نمایند:
گرجستان، ترکیه، مالزی و ارمنستان کشورهایی هستند که نیاز به اخذ روادید ایرانینان ندارد.
البته دسته دیگری از کشورها نیز وجود دارد که نیازی به اخد روادید آن کشور توسط ایرانینان نداشته اما در هنگام ورود به آن کشور میبایست در فرودگاه مدارکی را ارائه و مبلغی را پرداخت نمایند مانند لبنان، سوریه، سریلانکا و مالدیو...
روادیدها انواع مختلفی داشته و هر کدام برای هدفی صادر میشوند که در ادامه مختصری به انواع روادید خواهیم پرداخت.